2. rendezvényünk

2021. június 14-én

Az energiatudatosság gyermekkorban kezdődik! - Játékos szemléletformáló program óvodás és kisiskolás gyermekeknek Szombathelyen. pályázat keretein belül 2021. június 14-én


A gyerekek megismerkedhettek a megújuló energiaforrásokkal, különösen a napenergiával, valamint szélenergiával, és kaptak egy kis kedvcsinálót a robotika témaköréhez is. Az érdekes rendezvényen az általános iskola alsó tagozatos tanulói és pedagógusai vettek részt.

A rendezvényen, három helyszínen ismerkedhettek meg a gyermekek ezekkel a témakörökkel, ezek közül is három helyszínen nyerhettek betekintést a gyerekek a robotika, energiatudatosság, megújuló energiaforrások világába. A résztvevő gyerekek a megújuló energiaforrásokkal, közülük is a napenergiával ismerkedhettek meg. Érdekes feladatokon keresztül tapasztalhatták meg, a nap energiájának jótékony és pozitív hatását. Szerencsére a jó idő is segítette ezeknek a feladatoknak a megvalósítását. A harmadik helyszín a robotika témaköréhez kapcsolódott. Az itt levő helyszínvezető megmutatta a gyermekeknek, hogy a megújuló energiaforrások (napenergia, szélenergia), hogy hasznosítható a robotika, digitális tanulás témakörében. Képes tananyagon keresztül megismerhették, a megújuló energiaforrások termelődésének menetét, folyamatát.

Script logo